EN FAZLA BAŞVURU GİRESUN’DAN

Giresun’da yaklaşık 34 bin üretici ürününü güvence altına aldı.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, devlet destekli tarım sigortasına ilginin her geçen yıl önemli oranda artış gösterdiği bildirdi. Karan, fındıkta, zirai don, dolu, hortum ve fırtına gibi doğal afetlere karşı 2018 yılı devlet destekli tarım sigortası için başvuru tarihinin 10 Mart’ta sona erdiğini hatırlatarak, Giresun il genelinde yaklaşık 34 bin üreticinin doğal afetlere karşı ürününü güvence altına aldığını kaydetti. Karan, Türkiye genelinde Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) aracılığıyla yaklaşık 87 bin fındık sigorta poliçesi yapıldığını belirten Karan, geçen yıla oranla yüzde 20 civarında bir artış gözlemlendiğin belirtti. Poliçe miktarının yaklaşık yüzde 40’nın Giresun’da yapıldığına dikkat çeken Karan, bunda TARSİM Bölge Müdürlüğü’nün Giresun’da bulunmasının büyük rol oymadığını ifade etti. Olası bir doğal afete karşı ürününü sigortalatan üreticilerin hasat dönemine kadar rahat olduğunu söyleyen Karan, “fındıkta hali hazırda zirai don riski geçmiş değil. 2004 ve 2014 yılında Mart ayı sonu ve Nisan ayının ilk haftası yağan kardan dolayı zirai don afeti yaşanmış ve fındık büyük oranda zarar görmüştü. Mevsimsel değişikliklere de bakacak olursak risk halen devam etmektedir. Ayrıca hasat dönemine kadar fındık dolu ve fırtına gibi afetlere de maruz kala bilir” dedi.

15 Mar 2018 - 15:24 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.