TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN 1,5 MİLYON DOLARLIK PROJE

Giresun'da hizmet sektörü HİSER'den faydalanacak.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Giresun’daki işletmeler Hizmet Sektörü Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (HİSER) Projesi’nden faydalanacak. Ekonomi Bakanlığı destekli projenin kabul edilmesi halinde hizmet sektöründeki işletmeler tanıtım, pazarlama, yurt içi ve dışı ziyaretler için destek alacak. Giresun TSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Yerli ve yabancı turizmcilerin gün geçtikçe ilgi odağı haline gelen yeşilin cenneti Giresun’un hizmet sektöründe aynı konfor ve profesyonelliği yakalayabilmesi adına Giresun Ticaret ve Sanayi Odamız bir proje çalışması gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı destekli planlanan; otel, cafe, restoran ve seyahat acentelerini kapsayan 1,5 milyon dolarlık projenin öncelikle ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim. Bu proje içinde firmalarımızın yer almasını canı yürekten isterim” dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ ise HİSER projesindeki amacın uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, hizmet gelirlerinin artırılması ve dış pazarlara açılma ile markalaşma olduğunu belirtti.

Destek sürecinin dört aşamadan oluştuğunu anlatan Aladağ, şöyle devam etti:

“İşbirliği kuruluşu proje başvurusu, ihtiyaç analizi ve istihdam, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri, yurtdışı ve yurtiçi pazarlama faaliyetleri aşamaları yer alıyor. İhtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık ve organizasyon faaliyetleri toplam bütçesinin destek üst limiti 400 bin dolar ve destek oranı yüzde 75.”

Yurtdışı tanıtım ve organizasyon faaliyetleri destek üst limitinin 3 milyon dolar olduğunu kaydeden Aladağ, “Faaliyet başına 150 bin dolar destek veriliyor ve yılda en az onar adet faaliyeti içeriyor. Destek oranı ise yüzde 75. Program süresi ise 3 yıl.” diye konuştu.

11 Şub 2018 - 15:20 - Yaşam --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.