İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Azerbaycan’a iş seyahati düzenlendi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Azerbaycan çıkartması. Oda tarafından Azerbaycan’a iş seyahati gerçekleştirildi. 4 günlük ziyarette ikili iş görüşmeleri yapılarak, sanayi bölgeleri ziyaret edildi. Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral’ı makamında ziyaret eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ülke ekonomisi ve yatırım fırsatları hakkında bilgiler edindiler. Ardından, Azerbaycan Türkiye Büyükelçiliği Ticari Ateşesi ile birlikte Azeri işadamlarının da yer aldığı bir toplantıya iştirak edildi. Azerbaycan-Türkiye İşadamları Birliği (ATİP) ile gerçekleştirilen toplantıda ise ülkenin ticari potansiyeli, ücret ve maliyet yapısı hakkında bilgiler alan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Azerbaycan’a yapılabilecek ihracat kalemleri hakkında da detaylı veri topladılar.

İş görüşmesi toplantısında konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu;” Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu iş seyahatini ticaret hacmimizi karşılıklı artırmak için gerçekleştirdik. Azerbaycan’da büyük bir iş potansiyeli var, bunu çok iyi görmekteyiz. Giresunlu işadamları olarak bu potansiyeli değerlendirmek ve Giresun’un üretimlerini buralara daha fazla ulaştırmak istiyoruz. Bu ilişkilerin devamı ile kısa sürede ticaret hacmini gözle görülür düzeyde artırabiliriz. Kısaca Giresun’dan bahseder isek, Karadeniz’e kıyı bir il olan Giresun, fındık-çay tarımı ve mamul madde imalatı ile ön plana çıkan, içecek sanayinin yanında asansör ve ofis mobilyaları alanında üretimleri olan bir ilimizdir” dedi.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Tökez ise, ”Azerbaycan’da olmaktan son derece mutluyuz.Giresun Belediyesi ile Gence Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkilerimize de katkı sağlayacak olan bu ziyareti Giresun Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda gerçekleştirilmesi son derece önemlidir” diye konuştu. Toplantı daha sonra bilgi alışverişi ve ikili görüşmeler şeklinde devam etti. İş seyahati programı çerçevesinde; 12 Ocak Cuma günü ise Bakü Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye ve Azerbaycan İşadamları ve Sanayiciler İçtimai Birliği (TÜİB) ile Azerbaycan Sahibkarlar (işadamları) Teşkilatları Milli Konfederasyonu ziyaret edildi. 13-14 Ocak 2018 tarihlerinde de Azerbaycan’da faaliyet yürüten Türk ve Azeri işletmeler ve imalathaneler ziyaret edilerek incelemeler de bulunuldu.

17 Oca 2018 - 15:19 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.