SİYASET HAREKETLENİYOR!

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, ‘bütünşehir” konusuyla ilgili “İl Özel İdaresinden Giresun Belediyesine, yani Kerim Aksu’ya kalacak en büyük mirasın 200 milyona yaklaştığı söylenen bir borç yükü olacağı kesindir” açıklamasında bulundu.. Tığlı, Giresun...

270 milyon liralık merkezi idarenin bakanlık yatırımları için yani Milli Eğitim Müdürlüğünün okul, Emniyet Müdürlüğünün hizmet binası gibi yatırımlar için gönderilen emanet paralarının yasa gereği yol ve su gibi asli hizmetlerde kullanılamayacağına değinen Tığlı, “Ancak 2013 yılından beri Giresun İl Özel İdaresi bu emanet paraları kendi işlerinde kullanmış ve 2016 sonu itibarı ile nakit açığı olarak gözüken bu para yaklaşık 140 milyon olarak Sayıştay raporunda yer almıştır” dedi..

270 milyon liralık harcama bütçesinin diğer illerle karşılaştırıldığında vasatın altında olduğunun da görüldüğünü savunan Tığlı, şöyle devam etti:

“Giresun Belediye bütçesinin 170 milyon, Giresun Üniversitesi bütçesinin 150 milyon olduğu yerde 270 milyon bütçe gideri hiç de övünülecek bir rakam değildir. Biz AKP’nin bu milletin yıllardır biriktirdiklerini nasıl müsrifçe tükettiğini, beğenmedikleri önceki Cumhuriyet hükümetlerinin onlara emanet ettiği malların nasıl bir mirasyedi gibi, batan geminin malı gibi, yangından mal kaçırır gibi satmaya çalıştıklarını, kaynakları nasıl hoyratça har vurup harman savurduklarını, başta Teyyaredüzü’ndeki hizmet binası, Aksu’daki okul binası, Valilik yanındaki şimdilerde yıkılan genel sekreterlik binası gibi pek çok örneği göstererek ortaya koyduk.

‘Tulumba yerinde duruyor’ diyenlerin hafızalarını yoklamaları veya gazete arşivlerini taramalarını istiyoruz. Biz tulumbayı sormadık ‘tulumbanın suyunun bittiğini( söyledik. Siz tulumba peşine düştünüz. Zaten tulumbanın suyunun bittiğini Ak Parti Genel Başkanı açıkladı.”

CHP’li başkan Tığlı, ‘bütünşehir’ konusuna da değinerek açıklamasında şunlara yer verdi:

“Giresun’da susuz bıraktığınız köylere hangi koşullarda Giresun Belediyesinin 24 saat vatandaşlarımız susuz kalmasın diye tankerlerle Orhaniye, Burhaniye, Boztekke, Darıköy, Barça, Aydınlar, Çaykara, Sarvan ve diğer köylere nasıl su gönderildiğini biraz araştırın öğrenirsiniz. Ayrıca hizmet yaptık diye su borusu döşeyip suları olmayan köyleri, suları akan içirdiğiniz sağlıksız suların takibini yapın.

Dolgu alanlarında özellikle Giresun’da belediyeye verilmeyen yerleri DOKAP’dan gelen parayla botanik parkı diye ilan ettiniz, yaptığınız imalat ‘betonik rant parkı’ oldu.

Son olarak, Giresun’un ‘bütünşehir’ olacağı açıkladıktan sonra bir durum daha netleşmiş oldu. O da kendilerine emanet edilen gayrimenkuleri Giresun Belediyesine bırakmak niyetinde değiller. Fakat İl Özel İdaresinden Giresun Belediyesine, yani Kerim Aksu’ya kalacak en büyük mirasın 200 milyona yaklaştığı söylenen bir borç yüklü olacağı kesindir.”

17 Oca 2018 - 07:22 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.