EĞİTİM BİR-SEN BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Giresun Şube Yönetimi, çalışan gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Şube Başkanı Öz, sendikal faaliyetlerini kamuoyuna yansıtan gazetecilere teşekkür ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutladı. Eğitim Bir-Sen Şubesi’nin 3 bin...

Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, eğitimcilere yönelik şiddeti önlemeye yönelik ciddi tedbirler almasını ve caydırıcı cezaları içeren yasalar çıkarılmasını istediklerini söyledi. Öz, son dönemlerde eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının yaşandığını belirtti.

Şiddet olayların mutlaka önlenmesi gerektiğini, bu yönde ilgililerden ciddi tedbirler almalarını bunun yanı sıra caydırıcı cezaları içeren yasalar da çıkarmalarını istediklerini aktaran Öz, “Sağlık sektöründe şiddeti önleme adına bazı tedbirler alındı, yasalar çıkarıldı. Aynı uygulama eğitimciler için de yapılmalı. Eğitim de şiddete ‘hayır’ diyoruz.” dedi.

Öz, eğitimcilerin korku içerisinde olduklarını, bunun da sağlıklı olarak görevlerini yapmalarına engel teşkil ettiğini kaydetti.

Sendikalarının üyelerine yönelik sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik de faaliyetler içerisinde bulunduğu dile getiren Öz, mayıs ayı içerisinde Giresun’da eğitimin durumu, sorunları ve çözüm odaklarını belirleme adına geniş kapsamlı çalıştay düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

17 Oca 2018 - 07:21 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.