“GÜNEY ÇEVRE YOLU İHALESİ BU YIL YAPILACAK”

AK Parti Milletvekili Öztürk Giresun’a yapılan yatırımların son durumunu değerlendirdi Giresun’un planlanan bütün yatırımlarının takipçisi olmaya devam ettiklerini ifade eden Milletvekili Öztürk, Güney Çevreyolu projesi, Araştırma Hastanesi, Adliye Sarayı, Çotanak Stadyumu gibi birçok konuda açıklamalarda...

Milletvekili Öztürk yaptığı açıklamada; “ TBMM tarihinin en yoğun dönemlerinden birisini yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. 26. Dönem milletvekilleri olarak hiçbir dönemde olmadığı kadar yoğun mesai içerisindeyiz. Bundan önce 10 yılda bir darbeler yapılırdı ama ilk defa bir işgal girişimi yaşandı, meclis başta olmak üzere birçok stratejik kurumlar bombalandı ya da ateş altına alındı. Meclisimiz Kurtuluş Savaşı’ndan sonra ikinci kez Gazi Meclis oldu. Bütün bunların süreci olarak dokunulmazlıkların kaldırılması, Anayasa’da köklü değişikliklerin yapılması gibi birçok konuda yoğun bir süreç yaşamaktayız. Ancak bütün bunlara rağmen Giresun’un meclisteki temsilcilerinden birisi olarak yerel yatırımların da takipçisi olmayı sürdürdük. Bu takip ettiğimiz projelerin içerisinde başta Güney Çevreyolu bulunmaktadır. Güney Çevreyolu Piraziz ile Keşap ilçeleri arasında 48 kilometre uzunluğunda üç gidiş, üç geliş şerit, tünel ve viyadüklerle neredeyse üç havaalanı yatırım maliyetine eş değer bir ödenekle yapılacağından proje ihalesi biraz uzamıştır. Ancak proje ihalesi 2018 yılı içerisinde bitirilecek ve 2019 yılı içerisinde çalışmaların başlaması hedeflenmektedir. Yine Araştırma Hastanesi yatırımı tüm hızıyla devam ediyor. Çotanak Stadyumu devam ediyor ve planlanan süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Bunlarla birlikte bağımsız bir adliye sarayı için uzun zamandır yer arayışımız devam etmekteydi ve Espiye’ye yapılmakta olan Bölge Cezaevi tamamlandığında buraya taşınacak olan mevcut cezaevi arazisinin yerine Adliye Sarayı yapılacaktır. Yine ilimizin çöp sorunu Çavuşlu Beldesi’ne yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisiyle çözülmüştür. Ancak Aksu deresi ağızında bulunan çöp dağı hala burada durmaktadır. Bu çöp alanıyla ilgili yeşil alan, sosyal alan gibi bir takım projelerimiz bulunmaktadır. Ancak öncelikle bu çöp dağının buradan taşınması gerekmektedir” dedi.

05 Oca 2018 - 08:17 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.