HAİNLER KAÇACAK DELİK ARIYOR

"Agit Van" kod adlı PKK’lı Hasan Demir'in verdiği ifadeler doğrultusunda güvenlik güçlerinin Giresun kırsalında bölücü terör örgüt üyelerine yönelik operasyonlar geniş kapsamlı devam ediyor. Demir'in yer göstermesiyle Dereli kırsalında bir gıda ve bir de...

Yağlıdere ilçesinde teslim olan bölücü terör örgütü üyesi “Agit Van” kod adlı Hasan Demir’in ilk sorgusunda, güvenlik güçlerinin operasyonları nedeniyle rahat hareket edemeyen örgüt üyelerinin zor günler geçirdiğini, kendisi gibi yeni kaçışların olabileceğini söylediği öğrenildi. Jandarmada sorgusu devam eden Demir, 2015 yılında örgüte katıldığını, Giresun kırsalında yine 23 Ekim’de güvenlik güçlerince yakalanan “Aram” kod adlı Mustafa Tolucan ile aynı grupta yer aldığı ve daha çok Sivas ve Erzincan kırsalında bulunduğunu anlattı. Örgüt ve Karadeniz Bölgesi’ndeki mensupları hakkında önemli bilgiler paylaşan Demir, ilk ifadesinde Giresun kırsalına geçen ağustos ayında geldiğini, halktan destek bulamayınca günlerce bir şey yiyemediklerinden yakındı. Demir, yine güvenlik güçlerinin operasyonlarından rahat hareket edemediklerini, bu nedenle de sürekli hareket halinde oldukları bilgisini paylaştı.

Bulundukları şartlara dayanamadığını ve örgütten kaçmaya karar verdiğini aktaran Demir, kendisi gibi bazı örgüt mensuplarının da mevcut durumdan rahatsız olduklarını ve yeni kaçışların olabileceğini kaydetti. Demir’in ifadesinde örgütün sözde elebaşlarının kaçışların önüne geçme adına “teslim olursanız sizi öldürürler, işkence yaparlar ya da ömür boyu hapiste yatarsınız” şeklinde korku vermeye çalıştıklarını söylediği öğrenildi.

22 Ara 2017 - 08:11 - Ekonomi --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.