KATI ATIK BERTARAF TESİSİ MASAYA YATIRILDI

Giresun İli Katı Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği, Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplandı.

Toplantıda; birliğin 2018 yılı gider ve gelir bütçesi, 2018 yılı bütçe kararnamesi, Kürtün Belediyesi’nin birliğe katılma talebi, işletmesi Katı Atık Birliği sorumluluğunda olan Görele İlçesi Çavuşlu Beldesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin mevcut durumu ve sonrasındaki işletme süreciyle alakalı olarak bilgilendirme ve değerlendirmeler ele alındı.

Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin mevcut durumu ve sonrasındaki işletme süreciyle alakalı olarak olumlu ve olumsuz örneklerin yerinde görülerek, uygulanabilirliğinin sağlanabilmesi için Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personelleri ile Birliğin teknik personelleri birlikte Samsun il Merkezi, Çarşamba, Tokat, Amasya ve Trabzon illerinde ki mevcut tesislere yaptığı teknik geziler neticesinde elde edilen bilgiler de Birlik Meclisine sunularak, meclis üyelerince değerlendirmesi yapıldı. Vali Sarıfakıoğulları “Bugün burada göreve başladığımızın aşağı yukarı üçüncü gününde ziyaret edip, geliştirilmesi, rehabilitesi konusunda 5,5 aydır uğraştığımız, özellikle katı atık depolama alanı ile ilgili konuyu müzakere etme imkân ve şansı bulacağız. Bu 5,5 aylık sürede ve gerisindeki süreyi de dâhil edersek yaklaşık 1 yıllık periyodda büyük bir özveriyle oranın rehabilitasyonu konusunda çalışmalar yapıldı. Burada arıtma tesisimizin modern bir arıtma tesisi olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten bu memnuniyet verici. Arzu ediyoruz ki bunu daha iyi hale getirelim ve katı atıkla ilgili bir sorunumuz kalmasın. ÇED raporlarının bir kısmını da Çevre Bakanlığımız nezdinde ilgili Müdürlüklerimiz takip ediyor. Bu çalışmalar da birkaç aylık periyotta nihayetlenerek, biz tesisi her haliyle hazır etmiş, istifade edilmek üzere hizmete sunmuş olacağız” dedi.

22 Ara 2017 - 08:03 - Diğer --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.