HER MEVSİM BİR BAŞKA GÜZEL!

Türkiye'nin görülmeye değer binlerce doğal güzelliği var. Her mevsimin bambaşka bir elbise diktiği tabiat harikası Doğu Karadeniz yaylaları kentlerin trafiği, iş hayatının stresinden kaçıp sığındığımız huzurlu bir liman gibi bizi bekliyor.

Türkiye’nin görülmeye değer binlerce doğal güzelliği var. Her mevsimin bambaşka bir elbise diktiği tabiat harikası Doğu Karadeniz yaylaları kentlerin trafiği, iş hayatının stresinden kaçıp sığındığımız huzurlu bir liman gibi bizi bekliyor. Yaylaya kışın mı gidilir önyargısından biraz uzaklaşmanın vakti geldi. Doğu Karadeniz bölgesinin gözbebeği olan yayla turizmi yazın olduğu kadar kışın da binlerce misafir ağırlıyor. Karadeniz kıyısı boyunca uzanan bölgedeki uçsuz bucaksız yaylalar arasında en meşhuru ise Trabzon ve Giresun’dakiler.

CENNETİN YANSIMASI

Bu yaylalar cennetin yeryüzündeki yansımaları gibi. Birkaçından bahsetmek gerekirse Artvin’de bulunan Karagöl, Rize Çamlıhemşin’deki Pokut Yaylası, Artvin Gorgit Yaylası, hepimizin çok iyi bildiği Ayder Yaylası, Giresun Sis Dağı, İkizdere Yaylası, Perşembe Yaylası, Ovit Yaylası, Kiraz Yaylası, Hazındak Yaylası, Kavrun Yaylası, balıyla meşhur Anzer Yaylası, Kito Yaylası Hıdırnebi Yaylası, Elevit Yaylası, Sal Yaylası, Petran Yaylası… Bu yaylaların çoğu Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun’a yayılmış durumda. Yılda neredeyse bir milyon insanın ziyaret ettiği Karadeniz yaylaları arasında biz de rotamızı Giresun’un en meşhur yaylası Kümbet Yaylası’na çeviriyoruz.

KENDİN PİŞİR KENDİN YE

Bölgenin en yeşil ve meşhur turistik yaylalarından biri olan Kümbet’te bizi uçsuz bucaksız ve bol oksijenli bir doğa karşılıyor. Giresun’un güneyinde yer alan bu nadide yayla, sadece yazın değil kışın da eşsiz manzarası ve doğasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzak doğayla iç içe bir yarıyıl tatili geçirmek istiyorsanız Kümbet Yaylası tam da size göre. Rakımı 1700 metre olan Kümbet, Giresun’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kümbet Yaylası’na Giresun -Dereli- Şebinkarahisar yolu üzerinden iki şekilde ulaşabilirsiniz. Dereli’den sonra Güdül – Yüceköy üzerinden gidebilir veya Şebinkarahisar yolundan devam ederek İkisu – Uzundere yolunu da kullanabilirsiniz.

İSVEÇ ALPLERİ GİBİ

Çevresi gür ormanlarla çevrili çayırlarla kaplı geniş bir alana sahip olan yaylada bakkal, kasap, fırın, manav, kır kahveleri bulunuyor. Günübirlik gelmeyi düşünüyorsanız kendin pişir kendin ye şeklinde ocak başında karnınızı doyurabilirsiniz. Ama en iyisi gelmişken birkaç gün konaklamak. Birun Kümbet Dağ Evleri, Kümbet Yaylası’nda konaklamak için doğru bir adres. Doğu Karadeniz yayla turizmine şekil veren Birun Kümbet, İsveç Alp Dağları tadında bir tatil planı yapanları Kümbet Yaylası’na bekliyor.

ŞENLİKLERE KATILIN

Aymaç Mevkii, Kümbet Yaylası’nın önemli mesiresi. Yayla merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta. Bu mevkii doğal güzellikler bakımından zengin bir çevre manzarasına hakim. Bu tepeden dağları izlemek müthiş bir deneyim. Yeşilin her tonunun bulunduğu orman içine serpilmiş düzlüklerden oluşan yaylada genellikle Temmuz ayının ikinci haftası şenlikler düzenleniyor. Yazın gelmeyi düşünüyorsanız tatilinizi bu şenliklere denk getirebilirerek daha çok eğlenebilirsiniz.

KUTU: TURLAR KARADENİZ’İ YAŞATMIYOR

Şirketler tarafından düzenlenen turların bölgeyi tanımak için iyi bir fırsat olmadığını söyleyen Birun Kümbet Dağ Evleri Müdürü Serkan Değirmencioğlu, “Turlar Karadeniz’i eksik tanıtıyor. Akşam 17.00’de yaylaya gelen misafirlerimiz ertesi gün dönüyor. Çok kısıtlı vakitte Karadeniz’in güzelliklerini göremiyorlar. Esnaftan alışveriş yapamıyorlar. Bu süre zarfında ise turistlere sadece Karadeniz’in simgesel yerleri gösteriliyor ve tam anlamıyla Karadeniz’in güzelliklerini yaşayamadan ayrılmış oluyorlar” diyor. Konaklama için tercih edilen çoğu dağ veya yayla evinde her türlü konforun düşünülmediğine acı tecrübeler şeklinde siz de şahit olmuşsunuzdur. Değirmencioğlu, doğalgaz ve fiber optik internet bağlantısı sayesinde misafirlerine dört dörtlük bir tatil yaşattıklarını kaydediyor.

21 Ara 2017 - 08:16 - Diğer --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.