‘Kudüs İslam’ındır!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönündeki planına Giresun'da tepki gösterildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma yönündeki planına Giresun’da tepki gösterildi. Giresun’da da sivil toplum kuruluşları ile üniversite öğrencilerince yapılan basın açıklamalarıyla ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi.

Atatürk Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Giresun Şube Başkanı Murat Yüksel, Kudüs’ün Müslümanların onuru ve iffeti olduğunu aktardı. Yüksel, ABD’nin tutumundan vazgeçmesini isteyerek, “Aksi takdirde en az çelik kadar sağlam ve sert bir öfkenin hedefi olacaklardır. Şimdi biz İslam ülkelerinden, hükümetlerinden içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar bekliyoruz.” diye konuştu. Giresun Üniversitesinde de öğrenciler tarafından ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planı protesto edildi. Güre Yerleşkesi’nde yapılan eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Abdullah Özkan, Filistin’in tüm İslam aleminin namusu olduğunu vurgulayarak, “Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Filistin dar bir coğrafyada bir takım insanların meselesi değil, tüm İslam aleminin namusudur.” dedi.

08 Ara 2017 - 12:22 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.