“Kadrolu olmalı, farklı istihdam son bulmalı”

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “kamuda taşerona ve çok büyük hak kayıplarının olduğu 4-C modeline yıllardır karşı duruyor ve sonlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “kamuda taşerona ve çok büyük hak kayıplarının olduğu 4-C modeline yıllardır karşı duruyor ve sonlanması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Ekiz, “Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklama ile bunları sonlandıracak olmalarını ilan etmesi çok önemlidir. Umarız ki; kamu bir daha taşeron ve 4-C gibi emek ve hakkın sömürüldüğü, kölelik düzenlerinin yansıması olan çalışma biçimlerine tenezzül etmez Türk Sağlık-Sen olarak kamuda görev yapan tüm çalışanların herhangi bir ayrıma tabi tutulmadan kadrolu olarak görev yapması gerektiğini yıllardır savunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ekiz açıklamasında şunları kaydetti;

Farklı istihdam modelleri aynı işi yapan çalışanlar arasında hem adaletsizliğe neden olmakta, farklı mali, özlük ve sosyal haklara sahip olmanın işe çalışma barışının bozduğunu, işyerinde huzuru baltaladığını dile getiriyoruz. Bu düzenleme kamuda farklı istihdamın sonlandırılması açısından önemli ama eksiktir. Kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerin tamamına kadro verilmesi bir zorunluluktur. Bu düzenleme bu arkadaşlarımıza da kadro verilerek taçlandırılmalı ve kamuda farkı istihdam sonlandırılmalıdır. Söz konusu düzenlemenin hayata geçirilme sürecinde kamuda asıl işi yapan ve devletle aralarında bir sözleşme olan 4/B’liler, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe-hemşirelerinde kadro alması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Türk Sağlık-Sen olarak yıllardır fedakârca hizmet yapan bu çalışma arkadaşlarımıza da kadro verilmesi için bu süreçte yoğun bir mücadele göstereceğimizi herkes iyi bilmelidir. Hak ettikleri kadroya kavuşuncaya dek mücadelemiz devam edecektir. Bu anlamda yeni süreçle ilgili mücadelenin ilk adımını atıyor ve bir farkındalık oluşturması için dilekçe kampanyamızı başlatıyoruz. Vekil Ebe, Hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanlarından kampanyamıza destek bekliyoruz. Türk Sağlık-Sen olarak vekil ebe hemşireler ile kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına da kadro verilmesi için hazırladığımız örnek dilekçeler şubelerimiz ve sendikamızın internet sitesi www.turksagliksen.org.tr’den temin edilebilir. Dilekçeleri imzalayarak şubemize elden teslim edebilir veya faks yoluyla gönderebilirsiniz. Bu mücadelemize tüm kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile vekil ebe ve hemşirelerimizin destek vermesini bekliyor, saygılar sunuyoruz.”

08 Ara 2017 - 12:22 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.