Aktepe Göleti’nde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’da yapımı süren Alucra Aktepe Göleti Projesinde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’da yapımı süren Alucra Aktepe Göleti Projesinde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Proje tamamlandığında bölgede 2.610 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Giresun’da tesis edilen Aktepe Göleti’nde yüzde 36 fiziki gerçekleşme sağlandı. Toplam maliyeti takriben 6 milyon TL olan projede sıyırma kazıları, dipsavak betonarme imalatları tamamlanırken, gövde dolgu imalatları halihazırda devam ediyor. Giresun’da zirai gelişmenin en önemli etkenlerinden birisinin sulama olduğunun farkında olan DSİ Genel Müdürlüğü, Giresun’a yaptığı yatırımlarla verimli toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 1 MİLYON 841 BİN TL KATKI

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu ziraata geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için “GÖLSU” projesini hayata geçirdiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu uygulamadan Giresun ilimiz de nasibini alıyor. Bu çerçevede çalışmaların sürdüğü Alucra Aktepe Göletini en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, projenin tamamlanması ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyon 841 bin TL katkı sağlanacak” diye konuştu.

08 Ara 2017 - 12:16 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.