“İNŞALLAH DEDİKODUDUR”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan son günlerde, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kar zarar gözetmeden fındık satacağı yönünde ortaya atılan söylem ve dedikoduların rahatsız edici olduğunu kaydetti. Karan, TMO’nun zamansız ve düşük fiyattan fındık satması...

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındıkta düzenleyici bir rol oynaması için hükümet adına devreye sokulan ve halen 41 alım noktasında alımlarını sürdüren TMO ile ilgili ortaya atılan bu iddiaların kurum tarafından şiddetle yalanlanması gerektiğini ifade etti. Bir diğer ifadeyle TMO’nun fındıkta müdahil alım yaptığını belirten Karan, “6 Eylül 2017 tarihinde fındık alımlarına başlayan TMO’nun bugüne kadar 125 bin tonun üzerinde ürün alımı gerçekleştirdi. 2 aylık bir dönemde piyasanın regüle edilmesi adı son derece önemli bir rakam. Yılbaşına kadar bu rakamın 200 bin tonu bulması bekleniyor. Şu anda her ne kadar serbest piyasada fındık fiyatı istenilen seviyeye ulaşmamış olsa da, TMO’nun piyasada olması bir istikrar sağlamıştır. Az veya çok bir taban fiyat oluşmuştur. En azından üretici ürününü 10.50 liranın altında satmayacağını bilmektedir. Bu noktada, TMO’nun kar, zarar gözetmeden piyasaya fındık satacağı yönünde ortaya atılan söylem ve dedikodular bir anda fındık piyasasını altüst eder. Hele ki, TMO aldığı ürünü düşük bir fiyattan satarsa, bunu düşünmek dahi istemiyoruz. Serbest piyasada fındık fiyatı dibe vurur, birilerinin ekmeğine yağ değil, ballı kaymak sürülür. TMO’nun kar, zarar gözetmeden fındık satacağı yönündeki söylemlerin, dedikodudan öte gitmemesini temenni ederiz. TMO eğer fındık satacaksa üreticinin elinde ürün kalmayınca, piyasanın ihtiyacını karışılacak şekilde, aldığı birim fiyatının üzerinde bir rakamdan satmalıdır. Bunun aksi, fındık üreticisine en büyük ihanet olur” dedi.

15 Kas 2017 - 10:31 - Ekonomi --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.