İlk ürünler ümit verici

Özellikle Akdeniz Bölgesinde yaygın olarak uygulanan topraksız tarım, Doğu Karadeniz Bölgesinde de yaygınlaşıyor.

Keşaplı üretici Mustafa Karavelioğlu ilk kez topraksız tarım üretimine başladı. Kurulan serada üretilen ilk ürünler ümit verici. Hedef, yıllık 100 bin kök topraksız marul üretimi.

Üretici Mustafa Karavelioğlu, Keşap Güneyköy köyünde bir dönümlük fındık bahçesini keserek üzerine topraksız tarım serası kurdu. Serada topraksız marul üretimine başlayan Karavelioğlu, yıllık 80 ila 100 bin kök topraksız marul üretmeyi hedefliyor. Giresun’da ilk olma özelliğini taşıyan topraksız marul üretiminin bir dekar arazide fındıktan elde edilen gelire göre daha karlı olduğu ifade ediliyor. Topraksız tarımın geleneksel tarıma göre daha avantajlı olduğunu belirten Karavelioğlu, Giresun’da bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yıllık 100 bin kök civarında bir üretim hedeflediklerini belirten Karavelioğlu, “Bu tesisi tamamen kendi imkanlarımızla kurduk. İnşallah bu işte başarılı olacağız ve ilimize bir katma değer kazandıracağız” dedi. Karavelioğlu, seranın kurulmasında kendilerine manevi ve teknik destek veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Keşap İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yönetici ve personellerine teşekkür etti.

Topraksız marul üretimine başlanılan serayı ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kahya, üretici Mustafa Karavelioğlu’nu tebrik ederek, bu tesisin örnek olacağını ifade etti.

Kahya, “Bu ilimizde bir ilk, bundan sonraki süreçte de bunun görülmesiyle beraber tekrar yeni müteşebbislerin buna başlayacağını düşünüyoruz. Sadece bölgemizin, ilimizin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar üretim yapılmış olsa bile bizim içim çok önemli bir değer olarak değerlendiriyoruz. Topraksız tarım zaten dünyada yoğun olarak yapılan bir tarım modeli. Bölgemizde de olmayan bir tarım modeli. Fındığa göre veya fındık değil ilimizde yapılan her türlü, hangi üretim modeli olursa olsun hepsine göre çok, çok çok karlı bir üretim” dedi.

08 Kas 2017 - 10:41 - Ekonomi --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.