33 meslek daha eklendi

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, “48 olan zorunlu mesleki yeterlilik belgesi kapsamı son tebliğ ile 81’e çıkartılmıştır. Genel hedef, 2018 yılı içinde 160’a çıkartılması, beş yıl içinde de 600 civarı...

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Fikret Günaydın, “48 olan zorunlu mesleki yeterlilik belgesi kapsamı son tebliğ ile 81’e çıkartılmıştır. Genel hedef, 2018 yılı içinde 160’a çıkartılması, beş yıl içinde de 600 civarı meslek dalının bu zorunluluk kapsamına girmesidir. Bu tebliğ ile özellikle inşaat, metal ürünleri, otomotiv, CNC ve iplik örme ustalığı kapsayan mesleklerde zorunluluk kapsamına girmiş oldu” dedi.

Günaydın şunları kaydetti;

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından “Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” 26 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’den 81’e çıkmıştır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 33 yeni meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler, tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra (25.09.2018 tarihinden sonra) çalıştırılamayacağını belirtmektedir.”

04 Eki 2017 - 13:19 - Eğitim --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.