“Gerekirse müdahale ederiz”

Canikli, fındıkta yaşanan gelişmelerle ilgili net konuştu

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, fındıkla ilgili gelişmelerin yakın takipçisi olduğunu belirterek, “Özellikle spekülasyonlar yapmak isteyenler varsa onlara yönelik olarak da devletimizin ve hükümetimizin kararlılığını her fırsatta ifade ediyoruz”

Canikli, bu noktada alınacak en uç tedbirin doğrudan alım yöntemi olduğunu belirtti.

Bunun daha ötesinin olmadığını vurgulayan Canikli, "Böyle bir durum söz konusu olduğunda, arz fazlasının doğrudan alınarak orada fiyatın regüle edilmesi ve aşağı gelmesinin engellenmesi. Bu son derece önemli. Bugüne kadar biz bu yöntemi defalarca kullandık. Hem de en büyük boyutlarda kullandık. 2007-2008 yıllarında, yılda 1,5 milyar liralık fındık aldık piyasayı regüle etmek için." değerlendirmesinde bulundu. Canikli, müdahale alımının arz fazlasının ortaya çıktığı dönemlerde olabileceğini dile getirdi. Bunun gelecek alım sezonu geldiğinde değerlendirileceğini aktaran Canikli, fiyat kabul edilemez seviyeye düşerse her türlü yöntemin deneneceğini anlattı. Bu yöntemler arasında doğrudan müdahale alımının da olabileceğini ifade eden Canikli, çiftçinin, üreticinin mağdur olmayacağı bir fiyatın kesinlikle her zaman sağlanacağını sözlerine ekledi.

23 Mar 2017 - 11:03 - Gündem --- Okunma


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Giresun Öncü Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Giresun Öncü Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Giresun Öncü Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Giresun Öncü Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.